Szaunamester képzés Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00310-2011

Magyarország egyik legsikeresebb modulrendszerű Szaunamester képzése!

Mivel ma még nincs hivatalosan OKJ képzést nyújtó szaunamestereket oktató cég Magyarországon így a magyar szaunakultúra és a szolgáltatók részéről felmerülő egyre nagyobb igény kielégítésére az alábbi Szaunamester tanfolyamot hirdetjük, fürdők, wellness központok, egészségügyi szolgáltatók továbbá a szaunázás után aktívan érdeklődők számára.

szaunamesterek

A SzaunaClub az egyetlen olyan szaunamestereket oktató cég Magyarországon, aki mögött, országos szintű vendégkőr áll. Így az oktatáson túl, elhelyezkedési segítséget tudunk nyújtani velünk szerződésben álló képzett szaunamesterek számára az általunk működtetett közvetítő és club rendszeren keresztül, hogy a SzaunaClub szerződött partnereként akár kereset kiegészítő tevékenységet folytassanak. Szakmai anyagunkat mind az elméleti, mind a gyakorlati részen Magyarország első szaunamester oktatója által és közvetlen közreműködésével állítottuk össze, több mint 8 éves képzésben és gyakorlatban szerzett tapasztalata alapján.

Képzéseink fő támogatója az IWI (International Wellness Institute). Az oktatásban átadott anyagunk mennyisége négy-ötszöröse más hasonló képzést nyújtó magyarországi képzőintézménynek. Ezért szaunamester képzésünk előtt mindenképpen szükséges távoktatási rendszerünkön történő felkészülés. Ezzel a modern képzési rendszerrel biztosítjuk, hogy a nálunk végzett szaunamesterek most és a jövőben is a legmagasabb szintű tudást birtokolják.

Mivel minden tananyag idővel frissítésre szorul (aktualitások beépítése, új anatómiai kutatások beépítése, felöntés-ötletek, illat-receptek), így Magyarországon azon kevés képzéssel foglalkozó cég közé tartozunk, akik az új, kiegészített tananyagot elérhetővé teszik minden már a tanfolyamunkon sikeres vizsgát tett szaunamester számára.

A magyar törvényeknek megfelelő igazolást állítunk ki (képzéseink a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által bejegyezve az alábbi nyilvántartási számon: 00310-2011), melyet bármely magyarországi munkaadó elfogadhat. Példaként kérjük tekintse meg referenciáinkat!

A képzésen részt vevők elsajátíthatják az alábbi ismereteket:

 • A szaunázás szabályain túl a szaunamester feladatát a szaunán kívül és belül
  Megismerhetik a szaunázáshoz szükséges eszközöket és azok rendeltetésszerű használatát
  A szaunázáshoz kapcsolódó aromaolajokat és azok elegyítésének szabályait
  Alapvető egészségügyi és élettani ismereteket szereznek Megtanulják a szaunaprogramok összetételét és azok egészségre gyakorolt hatását
 • Elméletben és gyakorlatban is elsajátítják a szaunamester élményfokozó szerepét és az ehhez szükséges készítményeket
 • Megismerik a SzaunaClub rendszerét és az abból adódó lehetőségeket

A tanfolyam sikeres elvégzéséről a Szaunamester a Magyar Wellness és Szauna Klub hivatalos igazolását kapja, magyar, angol, német nyelven, amivel elhelyezkedhet olyan szaunát üzemeltető fürdőkben és wellness központokban ahol szaunamesteri tevékenységhez kötött új és minőségi szolgáltatást nyújtanak vagy tervezik annak bevezetését.

A nálunk végzett Szaunamesterek Németországban, Ausztriában, (pl.:Ebner'sWaldhof Hotel), Romániában, Szlovákiában és Magyarországon (pl.: Kék Duna Wellness, Bükfürdő, Virágfürdő, Kecskeméti Fürdő, Ramada Hotel Aquincum, Hotel Wellamarin, Flamingó Hotel, Galerius fürdő, Oxigén Hotel és ZEN Spa Noszvaj, LIFE1 Wellness) több neves szállodában és fürdőben dolgoznak a szaunázók és szaunába járó vendégek örömére.

Szaunamester képzésben elért legnagyobb eredményeink, melyek más szaunamester képzéssel foglalkozó cégek által is elismerésre kerültek.

 • Mikocsics Brigitta a Büki Gyógy- és Élménycentrum szaunamestere, II. Szauna Sze@nsz Oscar 2012. I. Helyezett és közönségdíjas
 • Tompek Attila a Büki Gyógy- és Élménycentrum szaunamestere, II. Szauna Sze@nsz Oscar 2012. III. Helyezett és média díjas Szaunamester

Képzésünket modulrendszerűen tovább fejlesztettük így Magyarországon először gondoskodtunk a szaunamesterek számára a továbbképzés lehetőségéről A SzaunaVilág üzemeltetői képzés a Finnrelax Kft támogatásával valósult meg és egyedülálló további fejlődési lehetőséget teremt minden szaunamester számára. A képzést ajánljuk továbbá minden fürdő, wellness részleg üzemeltető, vagy szauna forgalmazó számára. Várunk minden érdeklődő jelentkezőt, aki szeretne a munkaerőpiac egy új európai szintű szolgáltatást nyújtó szakmájában elhelyezkedni, és a szaunázás után aktívan érdeklődik. 2015-ben is képzéseink hétköznaponként és hétvégi kurzusokban is elérhetőek lesznek.

Képzési részletei és az időpontok.

A képzés részleteiről illetve további képzések tervezett időpontjáról érdeklődjön a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

Fürdők, szállodák és egyéb wellness részleget üzemeltető cégek számára kihelyezett szaunamester képzés egyedi áron.

Hogyan értékeltek minket a szaunamester tanfolyamunkon résztvevők?

- Nagyon jó lényegretörő és elsajátható volt a szaunamester tanfolyam
- Azon felül, hogy maximális szakmai tudást nyújtottak az oktatás alatt, nagyon jó volt a hangulat is.
- Tetszett a szervezés az oktatás módja, hozzáállás a szaunamester tanfolyam alatt, egyáltalán nem éreztem magam iskolában.
- A teljes gyakorlati oktatás kivitelezése, az oktató(k) közvetlensége, jóindulata, szakmai tapasztalata tetszett a legjobban.
- Az oktatók által leadott és átadott tudásanyag, technikák, úgy érzem maximálisan kielégítették előzetes elvárásaimat.
- Nagyon sok dologra, szabályra derült fény számomra, amit eddig nem tudtam.

Log In or Sign Up

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?